LogoHeader8 480px

Kommunikation & Kroppsspråk

helande drama 076 Det finns så många roliga och intressanta övningar man kan använda sig av för att tydliggöra kroppsspråket. Kommunicerar & "kroppsspråkar" är något vi gör hela dagarna. Vi är experter på området som barn men lär oss rationalisera bort delar av denna kunskap ju äldre vi blir.

Om ni anlitar Helande Drama & Utveckling för denna typ av uppdrag kommer ni få med er många nya upplevelser och insikter. Här är verkligen en av våra styrkor när vi går in och arbetar i grupper- förmågan att se vad som pågår mellan och inom andra människor, vilket också syns på mimik och kroppsspråk. Med en gedigen kunskap om människans psyke och hur psyket interagerar med kroppen kan vi hjälpa er att förstå mer av vad som pågår. De metoder vi använder är hämtade från Non Violent Communication, NLP, dramaterapi, forumspel samt dramatekniker.

Oavsett vad som är ditt / ert mål med konsultationen så finns många nya perspektiv och idéer på begreppet kommunikation. Här är några exempel på hur många nivåer som finns i kommunikation:

  • Hur ser din inre kommunikation ut? Vilka tankar har du om dig själv och hur märks detta i kommunikation utåt?
  • Vilken hållning har du och hur har det betydelse för kommunikationen? Både den inre och den yttre.
  • Vad signalerar du för status?
  • Är ditt kroppsspråk synkronicerat med det du säger?
  • Tenderar du till att ha mer slutet eller mer öppet kroppsspråk i olika sammanhang? Märker du skillnaden? Vad gör det med dig inuti dig och hur påverkar det hur du tänker om dig själv eller den givna situationen?
  • Händer det att du talar med ett visst tonfall som får andra att uppfatta dig annorlunda än du avsåg?
  • Lyssnar du verkligen på vad andra säger eller är du någon annanstans?
  • Ser du andra runt omkring som använder sig av härskartekniker och vill du bli bättre på att bemöta sådana "grepp"?

Vill du veta mer? Uppläggen varierar efter grupp - presentationsteknik inför föreläsningar, skolklasser, säljare, bättre sammanhållning i personalgruppen, bli tydlig som ledare m.m.

Ta gärna kontakt för att veta mer om hur en kurs/upplägg kan se ut!

Pröva att sträcka på dig där du sitter nu framför datorn; lägg märke till hur du andas bättre och alltså tar in mer syre. Håller du kvar utan att kämpa hittar du så småningom ner i en naturlig magandning som gör att du sakta men säkert mår lite bättre. Kanske behöver du återkomma till övningen flera gånger. Kanske är det inte ihållande men ändå värt att känna till och bra att ibland kunna ta till små medel som dessa. Kanske att ta till om man ska prata inför en grupp, gå på en arbetsintervju eller kanske bara må lite allmänt bättre för en stund?

Powered by JS Network Solutions