LogoHeader8 480px

Helande Drama

Tacksamhet ger mer lycka på kort och lång sikt

Att regelbundet träna sig att hitta saker att vara tacksam för har visat sig öka glädjen med 25%. Det kan låta märkligt hur man mäter detta men vi kan tänka oss en slags referenspunkt eller nollpunkt där vår glädje och lycka befinner sig och som vi hela tiden återvänder till. Om det händer något tråkigt en dag så återvänder vi ändå efter ett tag till denna slags punkt eller nivå av glädje och likadant om det händer något glatt. *

Denna referenspunkt eller nivå av glädje ökar ju mer vi tränar oss att tänka på det vi är tacksamma för istället för att hela tiden önska något annat.

Att träna tacksamhet även i perioder då vi har det tufft kan vara nog så viktigt. Vissa händelser som inte känns trevliga i stunden kan i slutändan ge ett bra resultat, ibland först efter många år. Att vända på allt minst en gång innan man utdömer erferenheten som "dålig", "tråkig", "negativ" eller liknande kan vara intressant. För det är skillnad på att känna sig tacksam och att vara tacksam. Där en grundinställning av tacksamhet mot livet kan hjälpa oss genom kriser.
Däremot är det viktigt hitta balansen och få uttrycka sina känslor

Läs mer
Powered by JS Network Solutions